Dobro došli na www.tuzlasport.com!

Ponedeljak, 17 Juni 2019
Bosnian Albanian Arabic English French German Italian Macedonian Slovenian Spanish Turkish

Nagrada za najbolju sportsku fotografiju 'Tomislav Trojak' - prva dodjela u februaru za 2017.godinu

tomo trojakUdruženje građana 'Centar kreativnih aktivnosti' iz Tuzle u partnerstvu sa BKC TK i pod generalnim pokroviteljstvom VK u februaru 2018. godine organizirat će prvu dodjelu nagrade za najbolju sportsku fotografiju Bosne i Hercegovine u 2017. godini 'Tomislav Trojak'.

"Inicijator ideje je poznati tuzlanski fotoreporter Darko Zabuš, a značaj jedne ovakve jedinstvene manifestacije za TK i BiH prepoznali su BKC TK na čelu sa direktorom Edisom Bajićem i Vlada TK na čelu sa premijerom Begom Gutićem. Sjednica Organizacionog odbora održat će se 10. januara kada će biti objavljen konkurs i pravilnik, a dodjela nagrade za najbolju sportsku fotografiju godine 'Tomislav Trojak' bit će upriličena 15. februara prije tradicionalne manifestacije Izbor sportiste godine TK", kaže Nedim Salaharević, predsjednik Udruženja građana 'Centar kreativnih aktivnosti' pod čijim okriljem egzistira i specijalizirani košarkaški portal Bhbasket.

Tomislav Trojak je cijeli svoj životni i radni vijek proveo družeći se sa fotoaparatom i fotografijama. Posebno upečatljive su njegove fotografije sa sportskih borilišta, a, kako nam je za života govorio, najslađi profesionalni zadaci su mu bili Zimske olimpijske igre u Sarajevu 1984. godine i titula Jedinstva Aide 1989. godine u Firenci.

Tomislav Trojak zauvijek nas je napustio 12. septembra 2015. godine. Cilj organizatora je da nagrada za najbolju sportsku fotografiju godine postane tradicija i da, naravno, zauvijek nosi ime Tomislav Trojak.

TuzlaSport / izvor: BhBasket